2011. június 9., csütörtök

Húsimádó férfiaknak :)


Amikor legutóbb ezt a kaját csináltam, mindenki jóllakottan azt kérdezte milyen húsból készült. Nem árulok el titkot, ebben a fasírtban egyáltalán nincs hús. Ne értsetek félre, nem vagyok vega, de higgyétek el padlizsánból is remek fasírtot lehet sütni. Csajok, próbáljátok ki a húsimádó pasikon. 

Padlizsánfasírt lepénykenyérben

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

2 db közepes padlizsán
1 egész tojás
5 dkg parmezán
2 szelet száraz fehér kenyérből kenyérmorzsát
1 csokor petrezselyem
pár szál friss bazsalikom
1 cikk fokhagyma
só, bors
olívaolaj

A padlizsánt kockákra vágjuk és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd kevés olívaolajon puhára pároljuk. A puha padlizsánt burgonyanyomóval összetörjük és hagyjuk kihűlni. 
A kihűlt padlizsánba belekeverjük a hozzávalókat és hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy összeérjen. Ezután a masszából 4-5 cm átmérőjű fasírtokat formázunk és kiolajozott tepsibe tesszük. (Én alufóliát szoktam alá tenni és ezt olajozom be, hogy kevesebbet kelljen mosogatni.) A tetejüket is megkenjük olívaolajjal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 
Lepénykenyérrel, friss salátával és fokhagymás joghurttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése