2011. június 8., szerda

Csípősen édes


Napok óta csokis kekszért nyafogok. Lemehettem volna a közértbe és vehettem volna E betűkkel dúsított édességet, de megszólalt bennem a vészcsengő...és különben nem is én lennék, ha nem saját magam készíteném el itthon egészségesebb hozzávalókkal az egyik kedvenc kekszemet.

Csilis-csokis keksz

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg vaj
20 dkg barna cukor
10 dkg darált dió
1 kk sütőpor
1 tk vaníliakivonat
2 tojás
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
csipetnyi só
őrölt csili ízlés szerint, kb. fél kávéskanálnyi

A lisztet a dióval a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.
A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, reszelt csokoládét és a csiliport. 
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszából diónyi halmokat rárakunk egymástól kellő távolságra, mert sütés közben megnőnek. A tetejüket vizes kézzel egy kicsit lelapítjuk, hogy szép formája a legyen. 
Előmelegített sütőben (180 C, légkeverésesben 165 C) 13-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése