Tésztaszerelem

Megígértem, hogy beszámolok az első tésztakalandról. Hát íme: Mint már írtam, a házi paradicsomszószt jó előre elkészítettem és csak arra várt, hogy megismerkedjen az első házi készítésű tésztámmal. Szerelem lett köztük első látásra, mi meg jól befaltuk az ifjú párt. A menyegző leírását az alábbiakban olvashatjátok.

Paradicsomos szélesmetélt, párolt húsgolyókkal

Hozzávalók:
a szószhoz:
1 adag paradicsomszósz
1 cikk fokhagyma
petrezselyem
só, bors
olívaolaj

a húsgolyóhoz:
30 dkg darált sertés vagy marhahús
1 csokor petrezselyem
2 cikk fokhagyma
só, bors
olívaolaj

Először a húsgolyókat készítjük el. A darált húst összekeverjük a fokhagymával és az aprított petrezselyemmel, ízesítjük sóval, borssal.  Kis golyókat formázunk a masszából és egy jénai tál tetejébe helyezzük. Megöntözzük olívaolajjal és ½ dl vizet öntünk alá. Egy nagyobb edénybe vizet teszünk, erre helyezzük a húsgolyóval megpakolt jénai tetőt. Lefedjük a tál aljával és a tűzhelyre tesszük. A húsgolyókat így pároljuk. Kb. fél óra alatt készül el, de közben ellenőrizzük. 

Ezután föltesszük a vizet főni a tésztának és nekilátunk a szósz elkészítésének (30 dkg lisztből készítettem tésztát). A fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
A tésztát kifőzzük, és a szószhoz adjuk, majd a húsgolyókat is beletesszük. Összemelegítjük és végül megszórjuk parmezánnal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések