2011. október 31., hétfő

Nem lehet megunni...

Azért jók a kekszek, mert gyakorlatilag a nap bármely szakában fogyasztható kiváló édességek, ráadásul az elkészítésük is pofonegyszerű. Jól indul a nap, ha a tej mellé kekszet eszünk, de ugyanúgy jól csúszik egy cappuccino mellé, vagy jó csak úgy rájárni jártunkban-keltünkben.
Én most rögtön másfélszeres adaggal nyitottam, hogy ne kelljen rögtön másnap újra sütni. Az alapanyag ezúttal mogyoró és csoki volt, mert kekszek terén is fő a változatosság. 

Mogyorós-csokis keksz

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kk sütőpor
15 dkg barnacukor
1 rúd vanília
2 tojás
15 dkg vaj
10 dkg durvára őrölt földimogyoró
10 dkg durvára vágott étcsoki

Az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután diónyi golyókat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük. Kissé ellapítjuk a golyókat és 180 C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a csokis-mogyorós kekszet! Szupi! Puszi

    VálaszTörlés