2011. október 9., vasárnap

Sósat, jó ropogósat...


Ennyi édesség után, már lelkiismeret furdalásom volt, ezért úgy döntöttem, sütök valami sósat. A római kiruccanásból maradt még egy kis parmezán, aminek felhasználásával készült ez a keksz. 

Parmezános keksz

Hozzávalók:
25 dkg vaj
15 dkg tejföl
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek só
10 dkg reszelt parmezán
2 tojássárgája
őrölt bors ízlés szerint

a díszítéshez:
1 tojásfehérje
fekete és fehér szezámmag

Az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kockákra vágjuk, majd megkenjük a tetejét tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése