A nyár ízei


Mióta kitört a meteorológiai nyár (bár ez az időjáráson nem látszik), a piacon nem tudok ellenállni a friss zöldségeknek és gyümölcsöknek. Egy-egy szombati bevásárlás alkalmával hihetetlen mennyiségű zöldséggel térek haza. Nem tehetek róla, de ez az időszak, amikor zöldséget eszünk zöldséggel és gyümölcsöt gyümölccsel, mert ezek az ízek télen elérhetetlenek. Ebben az időszakban minden hét elképzelhetetlen lecsó vagy töltött cukkini nélkül. Ez utóbbi receptjét osztom meg veletek.

Nyári töltött cukkini 

Hozzávalók:
1 közepes egész csirkemell
1 csomag újhagyma
3-4 db nagy paradicsom
1 csokor petrezselyem
2 cikk fokhagyma
őrölt csili ízlés szerint
olívaolaj
só, bors
4 nagy cukkini
2 kis doboz tejföl
5 dkg feta sajt

A cukkiniket kettévágjuk és kikaparjuk a belsejüket. Ezt ne dobjuk ki, mert majd belefőzzük a húsos raguba.
Az újhagymát karikára vágjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált csirkemellet és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. A paradicsom héját lehúzzuk és kockára vágva a húshoz adjuk, majd belereszeljük a fokhagymát. Beletesszük a cukkini kikapart és kockára vágott belsejét is és fűszerezzük, majd az egész ragut vízzel felöntjük és puhára főzzük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. 
Ezzel a húsos raguval töltjük meg a cukkiniket. A tejfölbe keverjük a feta sajtot és meglocsoljuk vele a cukkiniket. Egy nagyobb kiolajozott tepsiben szorosan egymás mellé tesszük a töltött cukkiniket. Kb. egy deci vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedjük. 180 C-os sütőben fél óráig sütjük, majd leellenőrizzük hogy megpuhultak-e a cukkinik. Ha igen, akkor levesszük a fóliát és további tíz percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések