Hamis macaronok


Ha valaki elsőre ránéz ezekre a kis csokis falatkákra, azt hihetné, hogy ezek bizony macaronok, csak egy kicsit laposabbra sikerültek a kelleténél. Elárulom: nem azok. Méghozzá annyira nem, hogy tele vannak fincsi csokoládéval és egy kis kávéval is meg vannak bolondítva. A recept egyébként végtelenül egyszerű, kezdők is nyugodtan hozzáláthatnak, hiszen garantáltan nem okoz majd csalódást (mint pl. nekem az első macaron készítés:)). 
Amikor kisülnek a csokis csókok, kissé ropogósak, azonban a tölteléktől megpuhulnak és szinte szétomlanak az ember szájában. Jelzem, ebből nem lehet eleget csinálni.


Töltött csokoládés kekszek

Hozzávalók (40 db-hoz):
a kekszhez:
200 g étcsokoládé
50 g vaj
35 g liszt
1/4 kiskanál sütőpor
csipet só
1 kiskanál kávépor
2 tojás
150 g cukor
vaníliakivonat
a töltelékhez:
200 g mascarpone
50 g natúr krémsajt
1 evőkanál porcukor
vaníliakivonat

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a kávéport (mivel nekem csak kávégranulátum volt itt itthon, egy kis szűrőn kanállal átszitáltam).
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a lehűlt vajas csokoládét. Ezután keverjük bele a lisztet is és tegyük félre, hogy egy kicsit sűrűbb legyen a massza. Közben melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
10-15 perc után töltsük habzsákba a masszát és sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjunk macaron méretű pacákat. Próbáljunk egyformákat készíteni, hogy amikor összeragasztjuk, de legyen különböző. Toljuk a sütőbe a tepsit és kb. 8 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a teteje kissé megrepedezett. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 1-2 percig hűlni, ezután vegyük csak le a tepsiről. Amíg hűlnek a csokis korongok, készítsük el a tölteléket. 
A mascarponét és a krémsajtot keverjük simára, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát. Töltsük meg mindegyik korongot és hagyjuk 1-2 órát puhulni. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések