2016. május 7., szombat

Fagylalt nap!


Kint csodás az idő, holnap fagyinap, mi kellhet még?
Mindössze 3 hozzávaló szükségeltetik és már kész is ez a finom karamelles, jeges nyalánkság. Na jó, azt nem mondom, hogy hamar elkészül, de sokat dolgozni szerencsére nem kell vele; a tűzhely és a fagyasztó elvégez helyettünk mindent. Egy nagy tál gyümölcssaláta mellé nagyszerű kísérő lehet, de önmagában is mennyei. Ebéd után birtokba veszem az erkélyt és ezzel kényeztetem magam.




Dulce de leche fagyi

Hozzávalók:
1 doboz cukrozott sűrített tej (én a Lidl-ben vettem, ami 400 g-os)
4 g sópehely
350 g tejszínhab

A sűrített tejet dobozostul egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. 3,5 órát forraljuk alacsony lángon, majd az edényben hagyjuk kihűlni. 
A tejszínt verjük kemény habbá. A karamellkrémből tegyünk 220 g-ot egy edénybe és keverjünk hozzá a sót és egy kevés tejszínhabot, hogy fellazítsuk. Ezután óvatosan keverjük bele az összes tejszínhabot és öntsük egy dobozba, majd tegyük a fagyasztóba. Kb. 8 óra kell neki, hogy rendesen megfagyjon. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése