A füstölt pisztráng új élete


Mindig van a fagyasztómban előre elkészített vajas tészta, sós és édes egyaránt. Így ha éppen nem jut eszembe semmi vacsira, akkor egyszerűen kiveszek reggel egy sós verziót, ami a hűtőben estig kiolvad és este pikk-pakk össze lehet dobni belőle egy jó pitét. Ma spenótos, füstölt pisztrángos készült. Extra finom, extra gyors, próbáljátok ki!


Spenótos, füstölt pisztrángos quiche

Hozzávalók:
a tésztához:
200 g finomliszt (még jobb ha a fele rétesliszt)
100 g vaj
1 tojás sárgája
fél teáskanál só
a töltelékhez:
20 dkg friss spenót
10 dkg füstölt pisztráng
1 csokor kapor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín
2 tojás
só, bors
7 dkg cheddar sajt

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a sót és a vajat késes robotgépbe tesszük és morzsásra daráljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és ha szükséges néhány csepp jégideg vizet. Összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük egy órát pihenni.
A töltelékhez a spenótot leforrázzuk, majd kicsavarjuk a levét és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a tejszínt pedig összekeverjük a tojásokkal, a kaporral, a citromhéjjal és sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és akkorára nyújtjuk mint a forma, egy kicsit lógjon túl a széle. Óvatosan a formába emeljük, majd sütőpapírt teszünk rá és ráöntjük a sütőbabot. 180 C-os előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Ezután kivesszük, levesszük róla a sütőbabot, és a sütőpapírt, a lelógó széleket levágjuk, és visszatesszük a sütőbe még 5-8 percre. Ha félig megsült kivesszük a sütőből a tésztát. Az aljára halmozzuk a spenótot, erre jön a darabokra tépkedett hal, majd ráöntjük a tojásos keveréket. A legvégén megszórjuk a sajttal és visszatesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük. Langyosan, friss salátával tálaljuk. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések