Még mindig a medvék...


Az az igazság,hogy betegesen rákattantam a medvehagymára. Most, hogy itt a szezonja egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne csempésszem bele szinte nap mint nap valamelyik kajába. Szerencsére a család sem ellenkezik, hiszen szeretik az ízét, sőt mosolyogva tűrik a medvehagyma imádatomat. A legutóbb a ricottás gnoccimat dobtam fel vele és mondhatom isteni lett. Megkockáztatom, ha egy dupla ekkora adagot készíttetem volna belőle, az is eltűnik. Szóval ragadjátok meg a lehetőséget és tegyetek mindenbe medvehagymát, mert a szezon már sajna nem tart sokáig.

Medvehagymás-ricottás gnocci

Hozzávalók:
25 dkg ricotta
kis csokor medvehagyma
1 tojás
3 kanál liszt
só, bors
vaj
5-6 db zsályalevél

A ricottát villával összetörjük és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az apróra vágott medvehagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Elég lágy tésztát kapunk, de ne tegyünk bele több lisztet, mert nagyon lisztízű lesz. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle és lobogó forró vízben megfőzzük. Akkor készült el, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére.
A vajat megolvasztjuk, és a zsályaleveleket beletesszük. Egy-két percig pirítjuk, hogy a vaj jól átvegye a zsálya ízét. A kifőtt gnoccikat a zsályás vajban megforgatjuk, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések