2016. július 5., kedd

Zsáknak a folt


A sárgabaracknak a levendula olyan, mint az almának a fahéj, vagyis tökéletesen összeillő párosítás. Így tehát, valahányszor sárgabarackos édességet készítek, mindig csempészek bele egy kis levendulát, amit nyaranta házilag szárítok. Most sem történt ez másképpen, ebben a végtelen egyszerű tortában, amit a görög joghurt tesz igazán lággyá és puhává. Valódi finomság, pláne egy csésze tea vagy kávé mellé.


Sárgabarackos-levendulás süti

Hozzávalók:
85 g vaj
110 g barna cukor+1 evőkanál a tetejére
1 tojás
vaníliakivonat
225 g finomliszt
1 csapott evőkanál szárított levendula
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
150 g görög joghurt
6 szem sárgabarack félbevágva

A vajat a cukorral, a tojással és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A lisztet, a sót, a sütőport és a levendulát egy tálban összekeverjük. A száraz hozzávalókat a joghurttal felváltva a nedves hozzávalókhoz keverjük. A tésztát kivajazott 26 cm-es tortaformába öntjük és eloszlatjuk benne. A felezett barackokat a torta tetején kirakjuk, megszórjuk a cukorral, majd 180 C-os előmelegített sütőben tűpróbáig (35-40 perc) sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése