2016. július 19., kedd

Olasz nudli



A fagyasztómban mindig van néhány adag gnocchi, amit végszükség esetén szoktam bevetni. Ha egyedül vagyok itthon, egy gyors ebéd pillanatok alatt összedobható belőle, de vacsira a család is nagyon imádja. Most paradicsomszósszal készült, friss zöldfűszerekkel és egy kevés tejszínnel, hogy lágyabb legyen az íze. A legjobb egyértelműen friss zamatos nyári paradicsomból, de sajnos arra még kicsit várni kell, így hát konzerv hámozott paradicsomot használtam. Amikor ilyen egyszerű dolgot készítünk, a legfontosabb a jó minőségű alapanyagok használata, hiszen ettől lesz igazán különleges az íze. 


Egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat és tegyük bele a friss fűszereket. Pirítsuk meg benne, hogy az olaj finom illatos és zamatos legyen. Dobjuk ki a pirult fűszereket és az olívaolajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Öntsük rá a hámozott paradicsomot és a fehérbort, fűszerezzük sóval, borssal és csilivel, majd kb.30 perc alatt főzzük sűrűre.A végén adjuk hozzá a tejszínt. Amíg fő a paradicsom, addig egy nagy fazékban forraljunk vizet és tegyünk bele egy evőkanál sót. Főzzük meg benne a gnocchit és forgassuk össze a szósszal. Ízesítsük reszelt parmezánnal és egy kevés ízes olívaolajjal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése