Húsmentes vacsora


Nagy kedvencünk a spárga és bizony ki kell használni az utolsó heteket, hiszen sajnos a spárgaszezon napjai meg vannak számlálva. Ebben a késő tavaszi, kora nyári időszakban nagyon sokszor kerül az asztalunkra ez a szenzációs ízű zöldség, amellyel emlékszem nagyon nehezen kötöttünk barátságot. Én a vékony zöld spárgára esküszöm, mert nem kell hámozni, gyorsan elkészül és mindennemű csalódás kizárva. 
Most egy szuper tésztaétellel készültem nektek, ami a rohanós hétköznapokon például egy gyors vacsorának kiváló választás. 

Spárgapesztó

Hozzávalók (4 személyre):
250 g spárga
20 fenyőmag
2 cikk fokhagyma
50 parmezán sajt
olívaolaj
só, bors

A spárgát lobogó forró vízben 8 perc alatt főzzük meg. Nem kell hogy teljesen puha legyen. Vegyük ki a spárgákat a vízből, öblítsük le hideg vízzel (ezzel le is hűtjük) és vágjuk 3 cm-es darabokra. A spárgafejeket és külön levágtam, hogy majd ezzel tálaljam a tésztát. Miközben fő a spárga a fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg és tegyük félre hűlni. A spárgát tegyük késes robotgépbe a többi hozzávalóval együtt és daráljuk krémesre. A kifőtt tésztát keverjük a szószba, a tetejét díszítsük spárgafejekkel és azonnal tálaljuk. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések