Kenyércsiga


Jöjjön egy igazán gyors vacsora vagy reggeli 5let. Ráadásul nem kell keleszteni, hiszen a tésztája az ír szódás kenyérből készült. Sőőőt, még gyúrni sem kell, csak összedobni, nyújtani, tölteni, sütni és már kész is. Én most pesztóval és fetával töltöttem, mert éppen ez volt a hűtőben, de bátran lehet próbálkozni más variációkkal is. Ti mivel töltenétek meg?


Pesztós csigák

Hozzávalók (8-9 db)
175 g finomliszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
12 g vaj
180 ml tej
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
4-5 olajban eltett paradicsom apróra vágva
10 szem olívabogyó felaprítva
a töltelékhez:
3 evőkanál pesztó
5 dkg feta vagy feta jellegű sajt

A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a hideg vajat. Összemorzsoljuk a tésztát és beleöntjük a tejet, majd az aprított paradicsomot és az olívabogyót.Gyorsan egyneművé gyúrjuk, majd lisztezett deszkán 40*25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a pesztóval és rámorzsoljuk a sajtot. Feltekerjük a tésztát és 8 egyenlő részre vágjuk. A csigákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, tetejüket kissé lenyomkodjuk, majd 200 C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések