Csavard fel a nagy napon is!



Ezúttal egy nagyon gyorsan elkészíthető desszertet hoztam nektek, egyenesen az ünnepi asztalra! Ami egyértelműen mellette szól, hogy akár egy nappal korábban is elkészíthető, így nem kell szenteste kapkodni, rohangálni, csak kényelmesen elővenni a hűtőből és felszolgálni. Könnyű, finom piskóta, benne tejszínhabos, mogyorókrémes töltelék... kell ennél finomabb??

Duplamogyorós piskótatekercs

Hozzávalók:
a tésztához
6 egész tojás
6 evőkanál barna cukor
2 evőkanál darált mogyoró
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál sütőpor
vaníliakivonat
a töltelékhez:
2,5 dl habtejszín
2 púpozott evőkanál Nutella (vagy akár 3 is lehet)
1 csomag habfixáló
7 dkg pirított, durvára vágott mogyoró

A tojásokat üssük bele egy nagy tálba, adjuk hozzá a  cukrot és a vaníliát, majd elektromos habverővel keverjük jó habosra. 
A lisztet, a mogyorót, a kakaót, a fahéjat, a sütőport szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát. 180 C-os előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig, közben tűpróbával ellenőrizzük. 
Ha megsült vegyük ki a tepsiből és még melegen a sütőpapírral együtt tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd ha kihűlt vágjuk durvára.
Ha kihűlt a tészta is, a tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd adjuk hozzá a Nutellát és óvatosan keverjük össze. Tekerjük ki a piskótát és kenjük meg a krémmel, majd szórjuk rá a mogyorót és tekerjük fel. Ha a külsejére is szeretnénk krémet, akkor dupla adagot készítsünk belőle.
Hűtőben hűtsük egy kicsit és már tálalhatjuk is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések