Birs(z)?


Korábban ígértem még birsalmás receptet. Most elkészült, de nagy változtatásokat nem eszközöltem, mert jöttek a vendégek és cselekednem kellett. Ezúttal rétestköntösbe bújtattam a fűszeres birsalma kockákat és a hozzá mascarponés vaníliahabot tálaltam. Ez utóbbi persze úgy lett volna az igazi, ha fagyinak készül, de a határidő nagy úr. Dorka,Zsolt ugye azért így sem okoztam túl nagy csalódást?:)

Birsalmás rétes

Hozzávalók:
4 db közepes párolt, fűszeres birsalma
6 db réteslap
kb.100g olvasztott vaj a lekenéshez
5-7 dkg őrölt mandula
porcukor

A réteslapot vizes konyharuhára terítjük és megkenjük az olvasztott vajjal. Rátesszük a következő réteslapot és megismételjük a lekenést, majd újra egy réteslapot helyezünk rá és ezt is lekenjük.Megszórjuk a darált mandula felével és a birsalmát elrendezzük egy csíkban a tésztán. Óvatosan feltekerjük, majd sütőpapíros tepsire helyezzük. Ugyanezt megcsináljuk a másik három réteslappal is.A tetejüket megkenjük vajjal és 180 C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral és mascarponés vaníliahabbal tálaljuk. Ehhez 2 kanál mascarponét egy kanál porcukorral elkeverünk. Hozzáadunk egy fél rúd vanília kikapart magját és egy dl tejszínből felvert tejszínhabot és jól összekeverjük.


Megjegyzések

  1. Tanúsíthatom, hogy aznapi legfinomabb desszertet sikerült a fenti user manual alapján elfogyasztanunk... :)

    VálaszTörlés
  2. én csak azt tudom mondani, hogy nyomdafestéket nem tűrően jól sikerült a cucc!!! hozzá a kávéról se feledkezzünk meg, de Juc, Te meg azt vésd jól az eszedbe, hogy bármikor is megyünk Hozzátok, a kávéka ALAP a vendéglátáshoz :) tarts meg ezen jó szokásod úgymint emberileg, lelkileg, testvérileg vagy mi... :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések