2012. november 1., csütörtök

Véletlen Halloween


Ez a kaja még annyira friss, hogy éppen most ittuk meg rá az ebéd utáni kávét.
Már napok óta tervezem, hogy nekiállok ennek a tésztának, mert érdekelt, hogy a sütőtök hogy harmonizál a tésztával és a parmezánnal. És hogy ez pont Halloween napján sikerült? Ezúttal ez tényleg teljesen véletlen...

Sütőtökös ravioli zsályás vajjal

Hozzávalók:
a töltelékhez:
1 kisebb tök sütőben megsütve
10 dkg ricotta
5 dkg parmezán reszelve
só, bors, reszelt szerecsendió
a tésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
az öntethez:
10 dkg vaj
5-6 zsályalevél
reszelt parmezán

Először a tésztát készítjük el. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, majd egy kicsit pihentetjük. Tésztagéppel kinyújtjuk és kis köröket szaggatunk belőle. 
A töltelékhez a sült tököt botmixerrel pürésítjük,majd hozzáadjuk a ricottát, a permezánt és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. a tésztakorongok felére egy-egy teáskanálnyi tölteléket teszünk és egy másik tésztakoronggal befedjük, amit előtte vizes ecsettel lekenünk, hogy jól összeragadjanak. Úgy kell összeragasztani, hogy levegő ne maradjon benne. 
Egy nagy lábosban vizet forralunk és kifőzzük benne a töltött tésztákat. 
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a zsályaleveleket.  Erre szedjük ki a megfőtt tésztákat és jól átforgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése