2012. augusztus 24., péntek

Majdnem brownie


Az alábbi kreáció eredetileg fehér csokis brownie-nak, vagy inkább blondie-nak indult, csakhogy nem lett olyan krémes állagú, mint amilyennek szerintem egy brownie-nak lennie kellene. Utóbb rájöttem a sütőpor a ludas, ami az eredeti receptben szerepelt. Legközelebb biztosan kihagyom belőle, és akkor tuti olyan lesz, amilyennek álmodtam. Ettől függetlenül az íze isteni és fehér csokis piskótának neveztem el, a könnyű tésztája miatt.

Fehér csokis-mogyorós piskóta

Hozzávalók:
7 dkg vaj
20 dkg fehér csokoládé
12 dkg cukor
2 tojás
1 rúd vanília
15 dkg liszt
½ kiskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg étcsokoládé apróra törve
1 marék török mogyoró durvára törve

A vajat és a fehér csokit mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a vanília kikapart magját és az olvasztott fehér csokis vajjal összedolgozzuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Ehhez keverjük a tojásos-csokis masszát és simára dolgozzuk. Beleforgatjuk az étcsokit és a mogyorót, majd egy sütőpapíros formába öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése