Majdnem brownie
Az alábbi kreáció eredetileg fehér csokis brownie-nak,
vagy inkább blondie-nak indult, csakhogy nem lett olyan krémes állagú, mint
amilyennek szerintem egy brownie-nak lennie kellene. Utóbb rájöttem a sütőpor a
ludas, ami az eredeti receptben szerepelt. Legközelebb biztosan kihagyom
belőle, és akkor tuti olyan lesz, amilyennek álmodtam. Ettől függetlenül az íze
isteni és fehér csokis piskótának neveztem el, a könnyű tésztája miatt.
Fehér csokis-mogyorós
piskóta
Hozzávalók:
7 dkg vaj
20 dkg fehér csokoládé
12 dkg cukor
2 tojás
1 rúd vanília
15 dkg liszt
½ kiskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg étcsokoládé apróra törve
1 marék török mogyoró durvára törve
A vajat és a fehér csokit mikróban alacsony fokozaton
összeolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a vanília kikapart
magját és az olvasztott fehér csokis vajjal összedolgozzuk. A lisztet egy
edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Ehhez keverjük a
tojásos-csokis masszát és simára dolgozzuk. Beleforgatjuk az étcsokit és a
mogyorót, majd egy sütőpapíros formába öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben
25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése