2011. május 25., szerda

Recycling


Az egyik legfontosabb alapelvem a konyhában, hogy kaját nem dobunk ki. A napokban készítettem egy házi májkrémet, a Dolce Vita könyvből. Két nap után már nem akartam pirítóssal tálalni, ezért úgy döntöttem, hogy a maradékot leveles tésztába töltöm, így a meleg vacsora mára megoldva.


Májas táska

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor

bors
10-15 szem kapribogyó
4-5 zsályalevél
1 csomag 400 grammos leveles tészta
lenmag vagy szezámmag a díszítéshez
1 tojás

A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük pirosra. Szedjük ki a zsírból és ebben süssük üvegesre a felaprított hagymát. Tegyük bele a májat, öntsük fel a borral, egy kis olívaolajjal. Adjuk hozzá a kapribogyót, a zsályaleveleket, sózzuk, borsozzuk és végül tegyük vissza bele a szalonnát. 
15-20 perc alatt készre pároljuk, majd villával összetörjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk és beletöltjük a májast. Kb. 8 db táska lesz belőle. A megtöltött táskák tetejét megkenjük tojással, majd rászórjuk a lenmagot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
(A házi májas receptje  a Dolce Vita könyv alapján.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése