Csokiexpressz


Gondolom mindenki számára kiderült már, hogy a legtöbb időt a konyhában a desszertek készítésének szentelem. Mindezek ellenére mégis szeretem az egyszerű, látványos gyorsan elkészíthető recepteket ha édességről van szó.Ezek közé a sütik közé tartozik az alábbi csokitorta, amit elég sűrűn készítek, főleg akkor, amikor szó szerint csak fél órám van arra, hogy összedobjak valamit.

Gyors csokitorta

Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű csokoládé
10 dkg barna cukor
10 dkg vaj
10 dkg dió durvára vágva
50 g liszt
1 kk sütőpor
3 tojás
1 kk vaníliakivonat
egy csipet só
igény szerint 1 narancs lereszelt héja
60-70 g étcsokoládé a bevonáshoz

Vízgőzön olvasszuk meg a csokit és a vajat (én be szoktam dobni a mikróba és alacsony hőfokon egy perc alatt kész).
Tegyük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálba, majd öntsük rá a megolvadt csokoládét. Keverjük bele egyenként a tojásokat, majd adjuk hozzá a diót és a vaníliát.
Az egészet öntsük bele egy 23 cm átmérőjű kivajazott tortaformába és süssük 180 C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig. 
Amikor kihűlt a torta, olvasszuk meg vízgőzön a 60-70 g csokoládét és vonjuk be vele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések