Whiskey-t a májnak


Nálunk mindig kardinális kérdés, hogy mi legyen a vacsora egy átlagos hétköznapon, hiszen a munka és az ovi miatt a család csak ilyenkor tud leülni együtt az asztalhoz. Hogy esténként ne kelljen a vacsi készítéssel értékes perceket rabolnom a család többi tagjától, néha előre is szoktam gondolkodni, olyan kajákkal, amiket egyszerűen csak ki kell venni a hűtőből és tálalni. Ilyen például a házi májkrém, amely ezúttal csirkemájból készült, egy kis whisky hozzáadásával. Praktikusan kis adagokban szoktam eltenni, mert a vajréteg miatt tovább eláll, így jópárszor bevethető.


Csirkemáj pástétom whiskey-vel és zsályával

Hozzávalók:
300 g csirkemáj tisztítva
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 cikk fokhagyma apróra vágva
4-5 levél zsálya apróra vágva
nagy löttyintésnyi whiskey
olívaolaj
só, bors

Egy nagy serpenyőbe öntök egy kevés olívaolajat és megfuttatom rajta a darabokra vágott májat. Kiszedjük egy tányérra, majd még egy kevés olajat teszünk a serpenyőbe és a kétféle hagymát a zsályával enyhén megpirítjuk benne. Visszatesszük a májat, ráöntjük a whiskey-t és meggyújtjuk. Amikor elaludt a láng, még egy kicsit forgatjuk, ízesítjük sóval, borssal majd turmixgépben simára turmixoljuk. Kis tálkákba öntjük a májkrémet.
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, közben a keletkező habot leszedjük róla és vékony rétegben a pástétomra öntjük. A tetejét díszíthetjük zsályával és rózsaborssal. Hűtőben kihűtjük és lehet is tálalni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések