Csokitorta százhuszadszor


Ha csokitortáról van szó, nem ismerek kompromisszumot. Legyen szaftos, telis-tele finom étcsokival és az sem baj ha egy kicsit kevesebb benne a szénhidrát. Mindig a legjobbat keresem és néha meg is találom, mint most is. Liszt nélkül készült, tele finom dióval, amitől szinte soha nem szárad ki, a tetején pedig brutál csokimáz szintén dióval, amit egy kicsit megpirítottam. Ennyi! Kérdés van? :)


Diós csokitorta liszt nélkül

Hozzávalók:
a tésztához:
18 dkg dió
13 dkg barna cukor
2 dkg kakaópor
1 teáskanál instant kávé
1/2 teáskanál sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg étcsokoládé
5 tojás
vaníliakivonat
115 ml tej
a mázhoz:
115 ml tejszín
8 dkg étcsokoládé
egy maréknyi dió

A diót a barna cukorral finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, a kávét és a sütőport. A vajat az étcsokoládéval összeolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett beleütjük egyenként a tojásokat. Öntsük bele a tejet és a vaníliakivonatot, majd keverjük simára.Végül hozzáadjuk a diós keveréket és kivajazott tortaformába öntjük. 160 C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 
Amikor megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. 
Készítsük el a csokimázat. A tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt, tegyük egy kicsit a hűtőbe szilárdulni. Addig pirítsuk meg a mogyorót. Egy száraz serpenyőbe öntsük a diószemeket és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hagyjuk ezt is kihűlni, majd vágjuk nagyobb darabokra. A csokimázat öntsük a tortára és szórjuk meg a pirított dióval. 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések