Eperszezon vége


Szerintem most hétvégén vettem utoljára epret. Sajnos már itt a szezon vége, úgyhogy utoljára még készítettem néhány üveg mentás eperlekvárt és egy kis finomságot a nagylánynak. Imádja a fagyit és gondoltam a hétvégi rövid nyaralás után ezzel kedveskedem neki. Az öröm persze nagy volt, a jégkrém pedig gyorsan elfogyott.

Epres jégkrém

Hozzávalók:
25 dkg eper
10 dkg görög joghurt
2 dl habtejszín
méz ízlés szerint
5 dkg étcsokoládé

Az epret, a mézet és a joghurtot összeturmixoljuk. A tejszínt habbá verjük és az turmixolt eperhez keverjük. Jégkrém formákba kiadagoljuk, a maradékot pedig tálba öntjük. Fagyasztóba tesszük néhány órára.
Ha teljesen megfagyott, akkor a csokoládét mikróban megolvasztjuk és a fagyira csorgatjuk. A gyerekek imádni fogják.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések