Another day in paradise
Mivel szerencsére jó sokáig kitart idén a nyár, így legnagyobb
kedvenceim a paradicsomok még mindig nagyon finomak és édesek.
Egyszerűen nem tudom megunni a paradicsomból készülő ételeket, mintha
teljesen fel akarnék töltekezni az ízükből
a hosszú télre. Így tehát az utóbbi hetekben szinte nem telik el úgy
nap, hogy valamilyen formában ne kerüljön az asztalra, sőt ha csak úgy
jövök- megyek a konyhában, is rendszeresen a számban landol egy-egy
szem. A napokban bagettet sütöttem és nem volt kérdés,
hogy saláta lesz mellé, méghozzá valamilyen paradicsomos. Végül ez
kerekedett ki az egészből:
Olívabogyós-paradicsomos saláta
Hozzávalók:
20 dkg koktél és körteparadicsom kettévágva
20 szem olívabogyó (zöld és fekete)
1/2 fej kisebb lilahagyma felszeletelve
1 mozzarellagolyó darabokra tépve ( ha van
bivalymozzarella)
az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 kis csokor friss
oregano letépkedett levelei
só, bors
Az öntethez az a hozzávalókat mozsárba tesszük, és jól
összezúzzuk. Sűrű zöld öntetnek kell lennie. A salátához az olívabogyókat, a
paradicsomokat, a felszeletelt hagymát és a mozzarella darabokat egy tálba
halmozzuk és nyakon öntjük az öntettel. Friss bagettel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése