A Tisza kincse



Így karácsony közeledtével gondoltam adok még egy jó tippet az ünnepi asztalra, amúgy magyarosan... 
Az alábbi kaja jónéhány éven keresztül volt ugyanis a karácsonyi menünk része. Először egy étteremben fedeztem fel (én éttermekben kizárólag vadat és halat eszem), aztán kapóra jött az öcsémtől rendszeresen kapott harcsaszállítmány. Az elkészítése nem igényel nagy főzőtudományt, a lényege abban rejlik, hogy a levét többször egymás után el kell főzni.

Harcsapaprikás fokhagymás házi tésztával

Hozzávalók:
80 dkg filézett harcsa
1 nagy fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 kiskanál pirospaprika
1 paprika
olaj
só, bors
víz
1 kis doboz tejföl

a tésztához:
30 dkg pappardelle
2 cikk fokhagyma
olívaolaj

A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a piros paprikát majd felöntjük egy kevés vízzel és ízesítjük. Megvárjuk, amíg elfő a leve, majd újból felöntjük vízzel. Ezt még kb. 5-ször megismételjük. Ettől lesz jó sűrű a szaftja. Amikor már jól besűrűsödött beletesszük a tejfölt és a nagy kockára vágott harcsát. Ezután már nem sokáig főzzük, nehogy a hal szétfőjön, 5-10 perc kell neki.
A tésztához a vizet feltesszük főzni. Amíg forr a víz, elkészítjük a fokhagymás öntetet. A fokhagymát apró darabokra vágjuk és belekeverjük az olívaolajba. Ha felforrt a víz, beletesszük a tésztát majd beleforgatjuk a fokhagymás olajba.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések