Visegrádi pisztráng



A legutóbbi visegrádi kirándulásunk alkalmával isteni füstölt pisztrángra akadtam, amit az első terv szerint „csak úgy magában” terveztünk elfogyasztani. Eltelt jópár nap, azonban még mindig a hűtőben pihent a füstölt halacska. Végül úgy döntöttem jobb sorsot szánok neki, mint szimplán magában elcsipegetni (bár azért valljuk be, az sem rossz). Akadt még otthon egy csokor színes szárú mángold, egy csomag leveles tészta és egy felbontott ricotta. Na ebből dobtam össze pikk-pakk a vacsorát, amúgy a "mi van a hűtőben" címszóval, amivel ezúttal sem okoztam csalódást a kiscsaládnak!



Füstölt pisztrángos-mángoldos 

Hozzávalók:
1 csomag 275 g-os leveles tészta
1 fej sonkahagyma
2 cikk fokhagyma
olívaolaj
8 levél mángold
só, bors
125 g ricotta
1/2 füstölt pisztráng
1 tojás a lekenéshez

A hagymát apróra vágjuk. A mángold szárát levágjuk és feldaraboljuk, a levelét csíkokra vágjuk. Az aprított hagymát és a mángoldot kevés olívaolajon megpuhítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a mángold levelet. Amikor a mángold levele összeesett, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a ricottát. Félretesszük hűlni.
A leveles tésztát kitekerjük úgy, hogy a rövidebbik fele legyen felénk. A mángoldot a közepére halmozzuk, majd rácsipkedjük a halat. A tészta két végét ferdén 3 cm-ként bevágjuk és felváltva a töltelékre hajtjuk. A tetejét megkenjük tojással és 180 C-os előmelegített sütőben 25-30 per alatt aranybarnára sütjük. Felszeletelve kínáljuk. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések