Őszi hangulat


Csodás őszi napokat élünk, ha kinézek az ablakon szebbnél szebb színekben gyönyörködöm és szívem szerint az egész napot a szabadban tölteném, ami részben sikerül is.  Egy ilyen kirándulás után bizony jól jönnek a tartalmas forró levesek (ezek érkeznek hamarosan itt a blogon) és az isteni csokis finomságok. Most azonban egy pikk-pakk összedobható finomsággal ünneplem az őszt: kókuszos-csokis kis apró falatokkal.


Csokis-kókuszos financier

Hozzávalók:
12 dkg darált mandula
12 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
1/2 tk. sütőpor
5 tojás fehérje
2 dkg kakaópor
2 dkg kókuszreszelék
125 g vaj

Először a vajat egy kis lábosba tesszük és megbarnítjuk. Addig hevítjük, amíg apró kis barna pöttyök jelennek meg az edény alján és diós illata lesz a vajnak. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük hűlni.
A mandulát, porcukrot, lisztet, kakaóport, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük.
A tojások fehérjét enyhén felverjük, csak annyira, hogy buborékos legyen. Hozzáöntjük a mandulás keveréket és jól elkeverjük a tojásfehérjével. Ezután folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a barnított vajat. Formába kanalazzuk és 180 C-os előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a forma méretétől.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések