2015. július 31., péntek

Minek nevezzelek?


Egyszerűen imádjuk a lecsót jó füstölt kolbásszal és kevés tojással. A tegnapi esti vacsora is ez lett volna, de mivel már nem volt idő elmenni a henteshez kolbászért, ezért gondoltam egy kicsit módosítok az eredeti elkészítési módon. A kísérlet eredménye pedig egy szuper egytálétel lett. Tényleg percek alatt össze lehet dobni, a legtöbb idő a sütésre megy el, de megéri. Próbáljátok ki még ma este!


Sütőben sült zöldségragu tojással

Hozzávalók:
2 tv paprika
1 közepes cukkini
1 padlizsán
4-5 paradicsom
2 közepes fej lilahagyma
20 dkg pancetta vagy bacon
1/2 doboz darabolt paradicsom konzerv
olívaolaj bőségesen
só, bors
1 evőkanál kakukkfű
5-6 tojás

Minden zöldséget egyforma kockára vágunk és egy nagy tepsibe halmozzuk a paradicsom konzervvel együtt. A szalonnát kis kockára vágjuk és a zöldséghez adjuk. Megöntözzük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Jól összekeverjük, fóliával lefedjük és 200 C-os előmelegített sütőbe toljuk. Néha rákukkantunk és amikor megsültek a zöldségek kis mélyedéseket csinálunk és abba ütjük bele a tojásokat. Visszatoljuk a sütőbe néhány percre, de már fólia nélkül és készre sütjük. Jó adag ropogós kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése