2015. április 30., csütörtök

Zöldfűszerekkel bolondítva



Eddig a családban a túrós pogácsa volt az egyértelmű favorit, de mióta elkészült az első burgonyás verzió bizony holtverseny alakult ki. Túró híján most a burgonyás változatot készítettem el, amit ezúttal egy kis kakukkfűvel bolondítottam meg. Természetesen frissen, langyosan a legfinomabb, de másnap reggel sem vetettük meg, egy jó nagy pohár tejes kávé kíséretével is tökéletesen megállta a helyét.


Kakukkfüves-burgonyás pogácsa

Hozzávalók:
20 dkg főtt tört burgonya
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg puha vaj
1 evőkanál kakukkfű
1 tojás+1 a lekenéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Az edényt letakarjuk és a tésztát duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta átgyúrjuk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tejjel elkevert tojással megkenjük és megszórjuk tökmaggal (vagy bármivel ami van otthon) majd a sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük és még langyosan eltüntetjük a tálcáról.:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése