Francia gyors


Ezúttal a tegnap esti vacsoránkat osztom meg veletek, helyesebben annak receptjét, mert amúgy nem maradt belőle egy falat sem.:)
A napokban próbálok kizárólag olyan alapanyagokból főzni, amelyek otthon fellelhetőek, egyrészről mert elég sok mindent halmoztam fel az utóbbi időben a kamrában és a hűtőben, másrészről nem titkoltan az is fontos szempont volt, hogy hétköznap este a játszótérről hazaérve ne kelljen sok időt vacakolnom a vacsorával.
Attól pedig senki ne ijedjen meg, hogy tésztát kell gyúrni, hiszen tényleg nagyon gyorsan össze lehet állítani. A lényeg ráadásul pontosan az, hogy ne gyúrjátok sokáig, mert különben nem lesz ropogós! A pihentetési időből kicsit lecsíptem, mivel sürgetett az idő. Egy pohár borral isteni vacsora volt.


Kecskesajtos-cukkinis galette

Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj felkockázva
1,5 dl joghurt
fél teáskanál só
1 tojás a kenéshez
a feltéthez:
10 dkg lágy kecskesajt
1 evőkanál tejföl
só, bors
2 kicsi zsenge cukkini
1 közepes paradicsom
5 dkg bacon apró kockára vágva
néhány szál friss kakukkfű
olívaolaj

Először a tésztát készítjük el. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a vajjal morzsás állagúra keverjük. Ezt robotgéppel is elvégezhetjük. Hozzáadjuk a joghurtot és pár mozdulattal összegyúrjuk a tésztát. Becsomagoljuk folpackba és a hűtőbe tesszük kb. 20 percre pihenni.

Közben előkészítjük a feltétet. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot is felszeleteljük, a kecskesajtot pedig a tejföllel elkeverjük. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és négy részre osztjuk. Mindegyik tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a sajtkrém 1/4-ével, úgy hogy a szélén kihagyunk 3 cm részt. A tetejére halmozzuk a cukkinit, ízlés szerint paradicsomot, megszórjuk a baconkockákkal és a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd a legvégén megöntözzük egy kevés olívaolajjal. Körben a tésztát felhajtjuk és megkenjük a felvert tojással. Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések