Héttenger ördöge


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mi ha elutazunk bármely a tengerpartra, kihasználva a lehetőséget, szinte kizárólag tengeri herkentyűket vagyunk hajlandóak enni, minden mennyiségben. Az alábbi kaja lett talán a legnagyobb kedvencünk, amiből Bariban ettük életünk eddigi legfinomabb verzióját. Hazaérve már napok után éreztük az elvonási tüneteket, így egyből elkészítettem, sőt azóta mindig van a fagyasztónkban egy csomag fagyasztott garnéla hozzá. Az olasz konyhára jellemzően pillanatok alatt elkészül, az íze mindig a tengerpartra repít és ha betoppan egy vendég is, tökéletes vacsoraötlet lehet.

Garnélás-paradicsomos spagetti

Hozzávalók (2 főre):
25 dkg tisztított garnéla
25 dkg spagetti tészta
8-10 szem koktélparadicsom
1 csomag petrezselyem
1 fej fokhagyma
olívaolaj
só, bors

A tésztához föltesszük a vizet főni. Ha a rákok nagyok, 2-3 darabra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apró szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk. 
Az olajat serpenyőbe öntjük és beletesszük a fokhagymát, egy kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a rákot és pár percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A ráknak nem kell sok idő, pár perc alatt elkészül. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük és hozzáadjuk a rákos szószhoz. A tetejére még locsolunk egy kevés nagyon jó minőségű olívaolajat és már kész is. Parmezánnal vagy parmezán típusú sajttal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések