2014. március 26., szerda

Kacsamesék


Számomra a sült kacsa egyértelműen őszi vagy téli kajának számít. Ilyenkor tavasszal már nem igazán kívánom, de ebben a formában azt hiszem az év bármely szakában jöhet. Újhagymával, retekkel, sok-sok friss zöldséggel tökéletes vacsora, ami praktikusan akár egy-két hétig is eláll a hűtőben, persze csak ha marad belőle. Nálunk ezen a téren jobb esetben is maximum napokról beszélhetünk.

Francia kacsapástétom

Hozzávalók:
2 kacsacomb
2 dl száraz fehérbor
1 dl víz
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 babérlevél
2 szál kakukkfű
frissen őrölt bors
tengeri só ízlés szerint

A húst vágjuk kisebb darabokra és tegyük egy serpenyőbe az összes többi hozzávalóval. Fedjük le és lassú tűzön gyöngyöztessük 1,5 2 órán keresztül. Időnként ellenőrizzük és ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Amikor a hús teljesen szétfő és leválik a csontról, szedjük ki a csontokat, a babérlevelet és a kakukkfüvet. a húst kanalazzuk egy cseréptálba, öntsük rá a levet és hűtőben hűtsük ki. Ha lehűlt a tetejére öntsünk egy kevés olvasztott kacsazsírt és így is hűtsük le. Friss ropogós kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése