Fish & bear



Korábbi ígéretemhez híven folytatódik a medvehagyma áradat. Mielőtt pedig tényleg aggódni kezdenétek értem, higgyétek el csak a tavaszt érzem és egyszerűen annyira szeretem a medvehagyma ízét, hogy szívem szerint szinte minden általam mostanában készített ételbe belecsempészném valahogy. Így történt ez a napokban is, ezúttal friss harcsa kísérőjeként került az asztalra.
Ha valaki eddig még nem próbálta volna, akkor tényleg itt az ideje, akiknek pedig bejött, további recept öltetek az alábbi linkeken.


Harcsafilé medvehagymás fűszervajjal

Hozzávalók:
2 egész afrikai harcsa kifilézve és szeletekre vágva
7 dkg vaj
8-10 szál medvehagyma
1/2 csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj
a körethez:
1 kg burgonya
10 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma

A burgonyát héjastul tegyük fel főni sós vízben és főzzük puhára, de nehogy szétfőjön. Ha megfőtt leöntjük a vizet róla és hagyjuk egy kicsit száradni és hűlni. Ha kihűlt húzzuk le a héját és vágjuk karikára. 
Készítsük el a fűszervajat. A medvehagymát és a petrezselymet tegyük turmixgépbe, sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a megolvasztott vajat. Turmixoljuk egyneművé és tegyük hűtőbe hűlni.
A halat sózzuk borsozzuk és előmelegített serpenyőben egy kis olívaolajjal süssük aranybarnára. 
Közben a burgonyához is melegítsük fel egy másik serpenyőben a vajat és tegyük bele a burgonyakarikákat és a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedjük le a serpenyőt és néha megrázogatva pár percig pároljuk. 
Tálaláshoz tegyük a tányérra a burgonyakarikákat, arra a halat, majd minden szeletre egy kiskanálnyi fűszervajat. Adjunk mellé friss zöld salátát.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések