2013. február 21., csütörtök

A legegyszerűbb a legfinomabb...


Tuti vasárnapi ebéd vagy gyors hétköznapi vacsora kevés hozzávalóból. Semmi túlbonyolítás, a legegyszerűbb elkészítési mód, az összhatás pedig tökéletes. 
Többet nem is tudok elmondani erről a halételről.:)

Harcsafilé barnított vajjal és kapros pirított burgonyával

Hozzávalók:
6 szelet harcsafilé
1 dl fehérbor
2 cikk fokhagyma
só, bors
olívaolaj
15 dkg vaj
pár szem kapribogyó apróra vágva
1 kg tisztított burgonya nagyobb darabokra vágva
1 csokor kapor

A harcsafiléket fűszerezzük, a fokhagymát a borhoz keverjük és ebben pácoljuk1-2 órát. A burgonyát félig megfőzzük,majd kihűtjük
Egy serpenyőt felhevítünk, majd egy kevés olívaolajat öntünk bele. A harcsákat a forró serpenyőben megsütjük és melegen tartjuk. Elkészítjük a barnított vajat. Egy edényben a vajat addig hevítjük, amíg egy kissé meg nem barnul, majd beleszórjuk az aprított kapribogyót. 
Amíg sül a hal, egy másik serpenyőben kevés olajat melegítünk és kisütjük benne a burgonyákat.Amikor megsült megszórjuk az aprított kaporral.
Tálaláskor a halszeleteket megöntözzük a vajjal és a burgonyával tálaljuk. Friss saláta illik hozzá, amit csak egy kis olívaolajban és egy kis balzsamecetben megforgatunk, majd megsózzuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyszerű,nagyon finom lehet,nincs mit hozzá tenni,sokszor a kevesebb ,több .GRATULÁLOK!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, és tényleg nagyon finom volt!

    VálaszTörlés