Limo


Úgy látszik idén karácsonykor a házi készítésű ételek mellett, házi készítésű italok is kerülnek majd az ünnepi asztalra. Korábban, mint láthattátok már készítettem baileys-t, most pedig egy valódi olasz citromlikőrnek (limoncello) estem neki Dolce vita könyvéből.
Természetesen ez az ital készen is megvásárolható bárhol, de nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a bolti verzió íze meg sem közelíti a házilag készítettét, mivel ebben aztán tényleg valódi citrom van nem pedig aromák és színezékek.
Bevallom azért titkon már a nyarat várom, mikor is a tikkasztó hőségben ezt a hűsítő italt kortyolgathatjuk majd valami tengerparton, de így karácsonykor is remek kísérője lesz majd az ünnepi ízeknek. 

Limoncello (olasz citromlikőr)

Hozzávalók:
½ l alkohol (gyógyszertári vagy jó minőségű vodka)
4 nagy citrom héja (ha lehet bio, mert annak nincs kezelve a héja)
6 dl víz
15 dkg cukor

A citromokat vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a héj fehér részét ne vágjuk bele, mert az keserű. 12-14 napig áztassuk az alkoholban. A vízből és a cukorból főzzünk szirupot, 5-10 percig gyöngyöztessük. Szűrjük le az alkoholt és keverjük össze a kihűlt sziruppal. Öntsük üvegekbe és jéghidegen kínáljuk.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések