Summer in the city
Megérkezett végre az igazi nyár, amikor az ember sokkal jobban kívánja a könnyedebb kajákat a nehéz sült húsokkal szemben. Nemhiába az életről annyi mindent ismerő olaszok szállítják a megoldást erre is. Most tehát egy könnyed zöldséges tésztaétellel jövök, amelybe kizárólag azért került bacon, mert Kakaórocker szerint az igazi jóllakottság csak ezáltal biztosított 100 százalékosan.
Cukkinis
mascarponés szélesmetélt
Hozzávalók (2
személyre):
5 dkg bacon
2 kicsi cukkini
3-4 db újhagyma felaprítva
2-3 evőkanál mascarpone
1 cikk fokhagyma
1 citrom reszelt héja
olívaolaj
só, bors
1 csokor petrezselyem felaprítva
50 g parmezán
30 dkg szélesmetélt
Egy nagy lábosban vizet forralunk a tésztának. Amikor
felforrt megfőzzük benne a tésztát. Én házi tésztából készítettem, amit 30 dkg
lisztből és 3 tojásból gyúrtam.
Az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd
beletesszük az újhagymát, a fokhagymát és a vékony szeletekre vágott cukkinit (zöldséghámozóval
a legegyszerűbb). Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a citrom
reszelt héját, a sajt felét és a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit. Simára
keverjük,sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a kifőtt tésztát. Pár perc alatt
összemelegítjük, beleszórjuk az aprított petrezselymet és ezzel el is készült. Tálaláskor a maradék parmezánnal
megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése