Summer in the city

 

Megérkezett végre az igazi nyár, amikor az ember sokkal jobban kívánja a könnyedebb kajákat a nehéz sült húsokkal szemben. Nemhiába az életről annyi mindent ismerő olaszok szállítják a megoldást erre is. Most tehát egy könnyed zöldséges tésztaétellel jövök, amelybe kizárólag azért került bacon, mert Kakaórocker szerint az igazi jóllakottság csak ezáltal biztosított 100 százalékosan.


Cukkinis mascarponés szélesmetélt

Hozzávalók (2 személyre):
5 dkg bacon
2 kicsi cukkini
3-4 db újhagyma felaprítva
2-3 evőkanál mascarpone
1 cikk fokhagyma
1 citrom reszelt héja
olívaolaj
só, bors
1 csokor petrezselyem felaprítva
50 g parmezán
30 dkg szélesmetélt

Egy nagy lábosban vizet forralunk a tésztának. Amikor felforrt megfőzzük benne a tésztát. Én házi tésztából készítettem, amit 30 dkg lisztből és 3 tojásból gyúrtam.
Az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd beletesszük az újhagymát, a fokhagymát és a vékony szeletekre vágott cukkinit (zöldséghámozóval a legegyszerűbb). Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a citrom reszelt héját, a sajt felét és a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit. Simára keverjük,sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a kifőtt tésztát. Pár perc alatt összemelegítjük, beleszórjuk az aprított petrezselymet és ezzel el is készült. Tálaláskor a maradék parmezánnal megszórjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések