Aranyember (Mangold)
Gondolom
az eddigi bejegyzésekből már kiderült, hogy nagyon szeretem a
krémleveseket. Nemcsak azért mert gyorsan elkészíthetőek, hanem mert
egészségesek, táplálók és Luca
lányunk is rajong értük (higgyétek el ez utóbbi nagyon komoly érvnek
számít :)).
A mai levest mángoldból készítettem el, ami manapság már bármelyik
piacon elérhető, de ha valaki mégsem jutna hozzá, akkor spenótból
is ugyanolyan isteni lesz. Az alábbi receptet a Nők Lapja konyhájából
vettem, de szokásomhoz híven, kicsit azért alakítottam rajta.
Mángoldkrémleves
parmezánchips-el
Hozzávalók:
2 -3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg mángold
2 kis szem újburgonya
5 dl húsleves
1 dl tejszín
1,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a
zúzott fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a tisztított mángoldot.
Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és felöntjük a húslevessel. Addig főzzük,
amíg a burgonya megpuhul. Ekkor felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd
ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával.
Ha felforrt a leves, botmixerrel pürésítjük.
A chips-hez a reszelt parmezánból kis kupacokat teszünk
egy forró serpenyőbe és megolvasztjuk, ha egy picit már megbarnult, óvatosan
megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Finom ropogós lesz, ezzel
kínáljuk a levest.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése