Sportszelet


Nőtársaim! Mindannyiunk nagy örömére a foci eb végre a finiséhez közeledik. Ez azt jelenti, hogy már tényleg csak néhány unalmas 90 perc van hátra...Most arról inkább ne is beszéljünk, hogy egy hónap múlva jön az olimpia.
De mindnyájan tudjuk, hogy nincs is annál jobb érzés, mint amikor a meccseket bámuló és közben söröző életünk párjai köszönetet rebegnek egy-egy általunk készített sörkorcsolyáért. Ebben az időszakban egy ilyen dicséret ugyanis többet ér mindennél. 
Az alább kaja alapját a Good Food-ból puskáztam, és ne ijedjetek meg attól, hogy a zöldeket nem szerető pasik észreveszik a benne lévő spenótot, mert ebben a módosult tudatállapotban mindent képesek felfalni a sörük mellé.

Spenótos-burgonyás batyu

Hozzávalók:
140 g teljes kiőrlésű liszt
140 g finomliszt
170 g vaj
1 dl tej
1 tojás a lekenéshez
a töltelékhez:
1 kisebb burgonya
200g spenót
1 tojás
15 dkg sajt
1,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
olaj
só, bors

A tésztához morzsoljuk össze lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a tejet és dolgozzuk puha tésztává. Tegyük egy tálba és pihentessük a hűtőben egy órán át.
Addig készítsük el a tölteléket. A burgonyát vágjuk kockára és főzzük puhára. Az olajat hevítsük fel, futtassuk meg rajta a fokhagymát, majd tegyük bele a spenótot és fonnyasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a spenótot, a burgonyát, a tejszínt, a tojást és a sajt kétharmadát. Ízesítsük sóval, szerecsendióval és borssal.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 8 db 13*13 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére tegyünk egy kanál tölteléket és a szélüket kenjük meg felvert tojással. Fogjuk össze a tészták négy sarkát és formázzunk kis batyukat. A tetejüket is kenjük meg tojással és szórjuk meg sajttal. 200 C-os előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések