Strawberry fields forever


Nem tudom ismertek-e olyan embert, aki nem szereti a fagylaltot? Szerintem nem létezik ilyen, de ha valamiért esetleg mégis lenne, akkor erre a fagyira biztos nem tudna nemet mondani, sőt bizton állíthatom: örökre megváltozna a fagyos desszerthez fűződő viszonya. Az eper édessége és a menta frissítő íze olyannyira jól harmonizál egymással, hogy ezt nem lehet nem kipróbálni, főleg, hogy az elkészítése is pofonegyszerű.
Aki ezt megkóstolja, garantálom, hogy soha többé nem vágyakozik majd a bolti eperfagyi után!
A napokban újra elkészítettem, csak most bazsalikomot tettem bele menta helyett. Fenomenális lett, mindenképpen próbáljátok ki!

Mentás eperfagyi

Hozzávalók:
50 dkg eper
15 dkg barna cukor
2 mentaág
½ citrom
2,5 dl tejszín

Az epret megtisztítjuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy órát állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Beletesszük az apróra vágott mentaleveleket, a fél citrom reszelt héját és a levét.  Leturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Hűtőben jó hidegre hűtjük, majd fagyigépben elkészítjük a finom frissítő fagylaltot. 
Ha nincs fagyigépünk, akkor tegyük be a mélyhűtőbe és óránként kavarjuk át a masszát. Ezt ismételjük háromszor. 


Megjegyzések

  1. Két ötlet: Tudom, plusz macera, de próbáld ki, hogy turmixolás után átszűröd - sokkal lágyabb lesz, és nem zavarnak a magok. Illetve próbáld ki menta helyett citromnáddal és/vagy bazsalikommal.

    VálaszTörlés
  2. Már tervben van a bazsalikomos is:)

    VálaszTörlés
  3. Hát, ha eddig még nem találkoztál "antifagyissal", akkor én jelentkezem :)

    VálaszTörlés
  4. Akkor tudod mit? Készítsd el úgy hogy, verd fel a tejszínhabot, a többit ugyanúgy készítsd el és ne fagyaszd le! Így nem fagyi, de az ízélmény hasonló lesz.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések