2012. március 18., vasárnap

Lazy days


Az igazság az, hogy az utóbbi másfél hét főleg utazással telt és a rokonok, szülők a legkülönbözőbb kajákkal árasztottak el minket. Így az egyik oka ez, hogy nem került fel semmi újdonság, a másik oka pedig a tavasz, mert bevallom nem bánom, hogy nem kellett a konyhában sürgölődnöm.Ezért most egy olyan receptet osztok meg veletek, amely korábban a Kifőztük magazinban már megjelent. Aki kihagyta, most kipróbálhatja, aki pedig már látta, annak az ismétlés a tudás anyja.


Fűszeres-narancsos madeleine

Hozzávalók 24 db-hoz:
8 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás
½ cs sütőpor
1 csipet só
½ kávéskanál őrölt fahéj.
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
¼ kávéskanál reszelt szerecsendió
½ kávéskanál őrölt kardamom
1 narancs reszelt héja

Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat olvasszuk meg és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgájához kézi habverővel keverjük hozzá a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a langyos vajat. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A madeleine formát jól vajazzuk ki és minden mélyedésbe tegyünk egy teáskanálnyi tésztát. 30 percig pihentessük, majd 200 C-os előmelegítet sütőben 8-10 perc alatt süssük aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése