2012. március 22., csütörtök

Expressz falatok


Bizonyára veletek is előfordult az, hogy az utolsó percben jelentkeztek be hozzátok vendégek és hirtelen azt sem tudtátok hová kapjatok, hogy valami vendégvárót varázsoljatok az asztalra. Az alábbi recept az ilyen eseteknél jöhet jól, mivel elkészítése gyors és egyszerű (egyedül a sütés előtti pihentetés vesz igénybe fél órát),
ha azonban csak magatoknak készítitek el otthon, akkor egy tartalmas leves után is kiváló második fogás lehet..

Zöldfűszeres sajtfánk

Hozzávalók:(20 db kisebb fánkhoz)
20 dkg feta vagy hasonló jellegű sajt
4 csapott evőkanál liszt
3 evőkanálnyi zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután diónyi golyókat formázunk belőle, a zsemlemorzsában meghempergetjük és bő, forró olajban kisütjük. Tejföllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    A zsemlemorzsát bele kell gyurni a masszába? ha igen, kb mennyit? Vagy ebben hempergessem meg a kis gönböket?

    VálaszTörlés
  2. Szia Pnünü!
    Nem kell belegyúrni, mert a liszttől fog összeállni. A zsemlemorzsában csak hempergetni kell.

    VálaszTörlés