2012. február 22., szerda

Könnyed nyári ízek télen


Úgy éreztem ismét eljött egy kicsit a hús nélküli kaják ideje. Nem akarom túldimenzionálni az alábbi receptet, csak annyit tudok mondani róla, hogy ez önmagában is egy könnyű, frissítő, ámde laktató étel, melynek ízében a citrom dominál és ezáltal a nyarat idézi.
Ha valakinek ez mégsem lenne elég, egy finom hal jól passzolhat mellé.

Ricottás citromos gnocci rozmaringos vajjal

Hozzávalók:
25 dkg ricotta
13-15 dkg liszt
5 dkg reszelt parmezán
fél citrom reszelt héja
½ kiskanál só
1 csokor petrezselyemlevél
bors
5 dkg vaj
2 szál rozmaring

A ricottát összekeverjük a parmezánnal, a sóval, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a citrom reszelt héjával. Borssal ízesítjük, majd villával hozzákeverjük a liszt felét. Ezután kézzel hozzádolgozzuk a többi lisztet. Ha nagyon ragadna, adhatunk még hozzá lisztet, de ne túl sokat. Könnyű, puha tésztát kell kapnunk. Négybe vágjuk, majd egyenként kis hurkákat sodrunk belőlük, amiket 2 cm-es darabokra vágunk. Forró, lobogó vízben főzzük addig, amíg a tészták fel nem jönnek a víz tetejére.
A vajat felolvasztjuk és beletesszük a rozmaringot. Addig melegítjük, amíg a vaj meg nem barnul egy kicsit. A végén a rozmaringot kivesszük a vajból és a kifőtt gnoccikat ebben forgatjuk meg. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése