Hideg hétvége meleg ciabattával
Viccesnek találom azt, hogy az utóbbi időkben, amint a  meteorológusok  bejelentik, hogy jön egy kis hó, az emberekből rögtön előjön a túlélő  ösztön és (mint nagyszüleink a háború idején) ész nélkül betáraznak alapvető élelmiszerekből.  Nem volt ez másképpen most hétvégén sem, azzal a különbséggel, hogy  ezúttal a vicc kedvéért most mi én is beálltam a sorba és elhatároztam,  hogy ebben a pár havas napban nem megyek se piacra, se élelmiszer  boltba, hanem én készítek el itthon mindent. Így született limara  receptje alapján az a csodás ciabatta is, amely isteni volt, főleg  frissen, melegen, hazatérve egy hatalmas szánkózás után. Megőrülök az olasz kenyerekért és most egyértelműen ez lett a kedvenc. Az eredeti  recepten egyedül annyit változtattam, hogy 250 g öregtésztát használtam  és a formázásnál nem vágtam ketté, hanem hosszúkás kenyér alakot formáztam, amit egy kicsit megcsavartam. 



Megjegyzések
Megjegyzés küldése