"A csermely halkan zúgott..."


Szívem szerint egy olyan tengerparti országban élnék, ahol egyáltalán nem számít kuriózumnak, hogy az ember lánya hetente legalább háromszor halat vagy tengeri herkenytűket egyen. Persze már itthon is hozzá lehet jutni ezekhez az ínyencségekhez, de valljuk be nem hétköznapi ember pénztárcájához mérik az árukat. Van olyan azonban, amikor én sem tudok ellenállni a kísértésnek és semmivel sem törődve bevásárolok. Bár a pisztráng nem tengeri hal, de higgyétek el felveheti a versenyt minden sósvizi rokonával.
Az édesköményes köretet Chili&Vanília oldalán találtam. 

Kakukkfüves pisztráng édeskömény salátával és parajos burgonyával

Hozzávalók:
2 db pisztráng
1 kisebb csokor kakukkfű
1 citrom
só, bors
olívaolaj

1 édeskömény
2-3 dkg bacon felkockázva
2 dkg vaj
1 ek cukor
fél citrom reszelt héja
fél csokor petrezselyem felaprítva
1 dl húsleves
só, bors

½ kg burgonya
10 dkg paraj
1 cikk fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 tojás
őrölt szerecsendió
só, bors
vaj a forma kikenéséhez

Először a burgonyát készítjük el. Megmossuk és vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, lehúzzuk a héját és karikára vágjuk. A spenótot kevés olajon a fokhagymával megfuttatjuk és összekeverjük a burgonyával. Egy formát kivajazunk és beletesszük a burgonyát, majd ráöntjük a fűszerekkel és a tojással elkevert tejszínt. Sütőben aranybarnára pirítjuk.
A pisztrángot megtisztítjuk, olajjal bekenjük a bőrét majd sózzuk és borsozzuk. Megtöltjük a felkarikázott citrommal és a kakukkfűvel, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Az édesköményt kettévágjuk és közepesen vastag csíkokra szeleteljük. Egy serpenyőben a bacont megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a vajat megolvasztjuk, és a cukrot enyhén megkaramellizáljuk benne. Beledobjuk a csíkozott édesköményt és aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megfűszerezzük és visszatesszük a pirított bacont. Kb. 15 perc alatt megpuhul, és ekkor tesszük bele az aprított petrezselymet.

Megjegyzések

  1. "Van olyan azonban, amikor én sem tudok ellenállni a kísértésnek és semmivel sem törődve bevásárolok." - Na, ha legközelebb rádjön ilyen, akkor ide nézzél ki: http://www.plpseafood.hu/ :)

    VálaszTörlés
  2. Megnéztem. Nagyon horror árak vannak? Mert szeretnék kagylót venni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések