Gall kakas

Én általában a kakast, amúgy romásan készítem (kakaspörkölt túrós csuszával), de ezúttal úgy döntöttem, hogy egy Nigella recept alapján állok neki. Ennek a francia ételnek a lényege a jó minőségű és nagy mennyiségű fehérborban rejlik, amely gyakorlatilag meghatározza az egész ragu ízét.Köretként természetesen házi tésztát gyúrtam hozzá.
Ha valaki esetleg nem tud kakashúst szerezni, nyugodtan megpróbálhatja csirkéből is, bár az íze közel sem ugyanolyan.

Coq au riesling

Hozzávalók:
1 kg kakascomb filézve
1 üveg olaszrizling
10 dkg bacon
1 nagy fej fehér hagyma vagy póré
3 babérlevél
30 dkg gomba
olaj
1 evőkanál vaj
kevés tejszín
só, bors
1 csokor kapor

A combokat filézzük ki és vágjuk nagyobb kockákra. Az olajat és a vajat melegítsük fel és pirítsuk meg benne a kockára vágott bacont. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pár perc alatt pároljuk puhára. Ezután tegyük bele a húst és forgassuk jól össze, majd pár perc után mehetnek a gombák is. Öntsük fel az egészet borral, tegyük bele a babérlevelet, majd ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le és lassú tűzön főzzük puhára. A végén adjuk hozzá a tejszínt és a finomra vágott kaprot. Házi készítésű szélesmetélttel tálaljuk, amit egy kis vajban átforgattunk.

Megjegyzések

  1. Ez klassznak néz ki! Hamarosan megkóstolom!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Hm, pár napja készítettem házi szélesmetéltet, mert maradt macaron sütésből pár tojássárgám, utólag számolgattam, hogy arányaiban 16 tojásos tésztára jött volna ki. Az szerintem passzolt volna ehhez a kakashoz. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó étvágyat hozzá, hidd el nem fogsz csalódni.

    VálaszTörlés
  4. Az tuti, és az a tészta biztos nem a sárgarépaportól szép sárga:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések