2011. december 11., vasárnap

Karácsonyra kötelező


Ahogy ígértem az ünnep közeledtével próbálok veletek minél több karácsonyi, vagy a karácsonyhoz valamilyen módon kapcsolódó receptet megosztani. Bevallom eléggé elkeserít az a szaloncukor felhozatal, amelyekkel a boltok polcain találkozom, ezért az utóbbi években én magam készítem el itthon a szaloncukrot aszalt gyümölcsökből. Azért is ajánlom figyelmetekbe, mert a receptje tényleg egyszerű, még a férfiak számára is könnyen elkészíthető:), hiszen az alapanyagokat csak össze kell keverni, majd csokival bevonni, ráadásul egészséges is. A csomagolást pedig mindenki saját kreativitásának megfelelően készítheti el hozzá.

Házi szaloncukor

Hozzávalók:
40 dkg aszalt gyümölcs (most fügéből és sárgabarackból készült)
2 marék dió vagy mandula durvára darálva
20 dkg étcsokoládé

Az aszalt gyümölcsöt konyhai robotgépben összedaráljuk és hozzáadjuk a darált diót. Kicsit összegyúrjuk és szaloncukor alakokat formázunk belőle. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a szaloncukrokat. Végül egyenként tetszés szerinti papírba csomagoljuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése