2011. augusztus 26., péntek

puSZILVA


A legutóbb piacon vett pár szem szilva már jó ideje a hűtőben árválkodott. Kicsit aszott volt már, így nem volt kedvem megenni. Az ilyen gyümölcsből általában vagy pálinka készül, vagy lekvár. Pálinkafőzésnek csak nem állok neki itthon (pedig Kakaórocker bizonyára örülne neki), így végül egy majdnem lekvár készült belőle. Ez lett tehát a kísérője egy korábban már megsütött, de egy kicsit átalakított tortának, valamint egy natúr joghurtból is mennyei desszertet varázsolt.

Mandulás csokitorta szilvaszósszal

Hozzávalók:
A tortához:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
50 g  liszt finomságúra darált mandula
10 dkg cukor
1 kk sütőpor
3 tojás
5 dkg szeletelt mandula

A szilvaszószhoz:
10-15 szem szilva
cukor ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél citrom lereszelt héja
pár csepp citromlé

A tortához a csokit és a vajat összeolvasztjuk. A darált mandulát, a cukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálba tesszük és ráöntjük az olvasztott csokoládét. Beleütjük a tojásokat és összekeverjük.  Kivajazott tortaformába öntjük a masszát majd rászórjuk a szeletelt mandulát és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
A szilvaszószhoz a szilvákat kimagozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a fűszereket és sűrűre főzzük.

3 megjegyzés:

  1. Na hello, üdv itt is! :) Felveszlek az RSS feedre, legalább úgy szemmel tarthatlak. :)

    VálaszTörlés
  2. Ja, és elég vacak a dizájn, milyen elborult elméjű, vak tervezővel készíttetted? :P

    VálaszTörlés