Már megint paradicsom...
Mostanában  minden gasztroblogon a házi ketchupokról és paradicsomlekvárokról lehet  olvasni. Nem is csodálom, hiszen idén végre nagyon bő a termés az  időjárásnak köszönhetően és isteni édes paradicsomok vannak mindenhol. A  paradicsomlekvár bevallom nagyon felizgatta a fantáziámat így gondoltam  én is elkészítem, ezért gyorsan leszaladtam a piacra és beszereztem egy  nagy kosár paradicsomot.
Az alábbi recept a Chili és Vanília blogon is olvasható, de én szokásomhoz híven egy kicsit módosítottam rajta. 
Paradicsomlekvár 
Hozzávalók:
2 kg paradicsom
25 dkg cukor
1 citrom leve
1 kávéskanál fahéj
½ kávéskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál szárított őrölt gyömbér
chilipor ízlés szerint 
A  paradicsomokat meghámozzuk, kikaparjuk a magjukat és felkockázzuk.  25-30 percig főzzük, amíg teljesen szétfő. Ekkor botmixerrel pürésítjük,   hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot. Lekvár sűrűségűre főzzük és  sterilizált üvegekbe töltjük. Az üvegeket fejre állítjuk, és jól  bebugyoláljuk, hogy lassan hűljenek ki. Nem kell bele semmilyen  tartósító, mert a cukor önmagában tartósít. Sültek mellé nagyon jól  illik, de én ma melegszendvicsre fogom kanalazni.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése