Újratervezés


Ez az egész időszak nem szól másról, csak az újratervezésről, a türelemről, a kitartásról és még sorolhatnám... Nekem az újratervezés kifejezés ezúttal egy recept kapcsán nyert  új értelmet. Elővettem egy régi  sütireceptem, amiből elvettem egy kis cukrot, adtam hozzá némi gyümölcsöt és még több mákot, végül ebből állt össze az a textúra, amit én nagyon kedvelek egy édességben. Ropogós szélek, lágy belső, nem túl édes összetétel, egyszóval tökéletes összhang. Mint mindig, ez sem igényel különleges szaktudást, bátran nekiállhatnak a kezdők is.


Csokis őszibarackos máktorta

Hozzávalók:
a tortához:
12 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál fahéj
1 csipetnyi só
10 dkg darált mák
10 dkg vaj
9 dkg cukor
vanília kivonat
2 tojás
2,5 dl tej
10 dkg csokoládé durvára vágva
vaj és egész mák a forma szórásához
szeletekre vágott konzerv őszibarack a tetejére

A tortához a vajat, a vaníliát és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 

A lisztet, a mákot, a sót, a sütőport és a fahéjat összekeverjük és a tejjel felváltva a vajas masszához keverjük, majd belekeverjük a csokoládét. 
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk az egész mákszemekkel. A masszát a formába öntjük, a tetejét kirakjuk az őszibarackkal és 180 C-os előmelegített sütőben 35-40 per alatt készre sütjük. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések