Bűnös falatok


A jó brownie titka nagyon egyszerű. Kell hozzá egy tökéletes recept, jó minőségű csokoládé, a többi pedig már csak rajtad múlik. A tökéletes receptet meghoztam, a hozzávalók beszerzéséhez pedig ajánlom Gréta tortadekoráció-t. 
Ha elolvassátok a receptet, nagyon egyszerűnek fog tűnni, hiszen az is. A lényeg a sütési időn van. A brownie-t nem szabad túlsütni, akkor jó ha belseje még puha, mert így lesz szaftos és puha. De most itt nem álltam meg, a tetejét málnás ganache-al díszítettem és milyen jól tettem. Az íze leírhatatlan, az igazi bűnbeesés, édes csábítás...


Málnás brownie málna ganache-al

Hozzávalók:
a brownie-hoz:
180 g 60%-os étcsokoládé
90 g sótlan vaj
3 db L-es tojás
200 g cukor
45 g liszt
15 g kakaó

70 g málna
a ganache-hoz:
200 g fehér csokoládé
50 ml tejszín
50 ml málnapüré
a díszítéshez:
epres gabonagolyó
liofilizált málnadarabok



A brownie-hoz az étcsokit és vajat összeolvasztjuk. A lisztet, a kakaót és a sót egy tálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral enyhén felverjük, belekeverjük a csokis részt, végül pedig spatulával beleforgatjuk a lisztes részt. 20 cm-es formát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. A tetejét megpakoljuk a málnával és 175 C-os előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Nem kell teljesen átsütni, a közepe maradjon lágy. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A ganache-hoz a tejszínt és málnapürét felmelegítjük és a csokira öntjük. Amikor teljesen megolvadt a csoki, bormixerrel alacsony fokozaton átmegyünk rajta, hogy szép fényes ganache-t kapjunk. 
A brownie-t állítható tortaformába tesszük, ami köré belülre fóliát teszünk. Ráöntjük a kihűlt de még folyós ganache-t és a hűtőben kidermesztjük. Liofilizált málnaszemekkel és epres gabonagolyókkal díszítjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések